VISA TOPPMENY

Mensapriset 2014 till KomTek

- Fantastiskt roligt att KomTek Sverige blir uppmärksammade, säger Niclas Stensson verksamhetsledare på Gummifabrikens Teknikcenter

Mensapriset överlämnas årligen till en person eller organisation som genom sin gärning bidragit till att främja intelligens så att den kan komma mänskligheten till godo. 2014 går priset till KomTek Sverige.

 

KomTek har genom sin framgångsrika och växande verksamhet gett många människor stora möjligheter att lära sig teknik och entreprenörskap på ett stimulerande sätt. KomTek tar fasta på lusten att lära och främjar på så sätt människans vilja att använda och utveckla sin intelligens. Priset delades ut på galamiddagen i samband med Mensa Sveriges årsmöte i Örebro lördag 31 maj 2014.


- För oss i Värnamo som precis genomfört vår första KomTek-kurs är Mensapriset ett bevis på att vi gör rätt saker i Teknikcentret, fortsätter Niclas Stensson.


KomTek är en verksamhet som syftar till att barn, ungdomar och vuxna kan få möjlighet att upptäcka och utforska teknikens värld, och med växande kunskaper och erfarenheter utveckla sin kreativitet och företagsamhet. Ett koncept som passar Teknikcentret utmärkt. KomTek-aktiviteterna kommer att ske på fritid och lov i Gummifabrikens Teknikcenter. Höstens KomTek-aktiviteter kommer presenteras i slutet av augusti.


Niclas Stensson, Verksamhetsansvarig

Gummifabrikens Teknikcenter

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.