VISA TOPPMENY

Värnamo först i Sverige med 3D-café

Att det är i Värnamo och Gummifabrikens Teknikcenter som det händer sprids redan över landet. I tisdags 24 juni var 3D-caféet en snackis under temadagen Additiv Teknik 2014 som är en del av Entreprenörsveckan i Båstad. Flera är redan nyfikna på konceptet och vill göra liknande arrangemang i andra städer.

Acron Formservice, Gummifabrikens Teknikcenter och KomTek Värnamo är först ut i Sverige med att arrangera ett 3D-café, där alla från 16 år och uppåt kan komma för att skapa, inspireras och få hjälp med 3D-modellering, samt 3D-utskrifter. Allt sker i Gummifabrikens trevliga miljö, i Teknikcentrets lokaler, samt tillhörande grupprum med möjligheten att mötas över en fika.


- 3D-caféet är en mötesplats för att leka fram kunskap om 3D-konstruktion och 3D-pritning, säger initiativtagaren Kenny Johansson, VD för Acron Formservice AB. Det är idag en teknik som är enkel och lätt att lära, fortsätter Kenny Johansson.


3D-caféet kommer att hållas under tre tillfällen under hösten.
23 september, 21 oktober och 25 november, mellan kl 16.00-20.00. Anmälan till 3D-caféet kommer att öppna i början av september och för att hålla dig uppdaterad om program, anmälan och andra nyheter kring 3D-caféet ska du följa oss på hemsidan, samt våra sociala medier: Facebook och Twitter.


- Fantastiskt roligt att vi kan förverkliga denna idé, säger Niclas Stensson verksamhetsledare för Teknikcentret. Det är precis i linje med Teknikcentrets idé om att göra modern teknik tillgänglig och intressant för alla, fortsätter Niclas Stensson.


Vill du veta mer redan nu? 
Kontakta: Niclas Stensson


Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.