VISA TOPPMENY

Läs veckans rubriker

Mycket på G!
Kultur flyttar in, Campus Värnamo får full pott och näringslivet lockar besökare till Gummifabriken. Med ett gediget program för våren ger kulturförvaltningen mer kulturliv till Gummifabriken, Campus Värnamo startar fler utbildningar än någonsin och arbetet med etapp två fortsätter då entreprenad och byggnation har blivit tilldelat. Inom kort öppnar även framtidens kiosk på Gummifabriken.

Kulturen flyttar in

Med ett gediget program för våren flyttar mer kultur in på Gummifabriken i Värnamo.


”Att välja döden”

Filosofiskt café med ingen mindre än radioreportern Alexandra Svedberg, 10 mars 19.00 Samarr: Missionskyrkan, Bilda.


”En kväll med Hervor och Mirjam”

Författarbesök av Marianne Cedervall, 24 mars 19.00 Samarr: Ulfs Bokhandel


”Fejkade mord och vithajar i Gävle - att faktakolla virala stories”

Den omtalade Jack Werner, redaktör för sociala medier på Metro, och projektet viralgranskaren kommer till Värnamo för en inspirerande föreläsning kring virala stories. 30 mars 19.00


Mer kultur i vår! - se kulturförvaltningens programPDF


Framtidens kiosk

2 februari öppnar framtidens kiosk på Gummifabriken i Värnamo. Det är en del av Studieförbundet Vuxenskolans projekt framtiden. Syftet med projektet är att rusta personer från andra länder med kunskaper och erfarenhet för att klara ett arbetsliv i Sverige. Kiosken erbjuder frukostfrallor, kakor, frukt samt godis. Kioskens öppettider är 08.30-12.30, måndag till fredag.


Säljande lunch

Vilken lunch det blev när Finnveden Säljkraft bjöd in till inspiration och nätverkande den 23 januari. Ett par hundra företagare och säljare fyllde upp lokalen och spred ett härligt sorl i fabriken.


Full pott till Campus Värnamo

Det är mycket glädjande att få meddela att Campus Värnamo fått en 100 procentig utdelning av Myndigheten för yrkeshögskolan på de utbildningsansökningar som de haft huvudansvar för. Utbildningarna kommer att genomföras på Gummifabriken i Värnamo med Tekniska Högskolan i Jönköping som huvudman. Campus Värnamo startar nu fler utbildningar och kurser än någonsin. Antalet studenter kommer att fördubblas. 120 programstudenter blir 240. Inkluderas de fristående kurserna blir studerandeantalet närmare 300. Till hösten startar yrkeshögskoleutbildningarna Webbutvecklare .NET, Fastighetsingenjör och Produktionsutveckling samt högskoleutbildningarna 3D-teknik, Butikschefsprogrammet och Förskollärare för pedagogiskt verksamma.


Studera på Campus Värnamo!länk till annan webbplats


Tilldelning av entreprenad

Entreprenad och byggnation av Etapp 2 har blivit tilldelade. Etapp 2 gör Gummifabriken till en helhet tillsammans med den ombyggnad som tidigare har genomförts för Campus Värnamo och Värnamo Näringsliv. Läs mer...


Marknadsförare
Jennie Norberg
Mobil: 0730-21 21 35
E-post: klicka här

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.