VISA TOPPMENY

Rektorn blir verksamhetschef på Gummifabriken


Han är militär i grunden och har jobbat som rektor på Vuxenutbildningen i sju år. Nu går Tobias Hörnquist vidare och blir verksamhetschef på Gummifabriken.

Tobias Hörnquist har bara lovord om sin nuvarande arbetsplats:


- Det här är en fantastisk arbetsplats med bra, engagerad personal, men jag känner att det är dags att gå vidare till en ny miljö och en annan verksamhet, säger han.


I vuxenutbildningen ingår gymnasial utbildning för vuxna, utbildning i svenska för invandrare, introduktion för nyanlända och vård- och omsorgsutbildning på gymnasal nivå samt utbildning i industriteknik och restaurang.


Det blir en mjuk övergång från Vuxenutbildningen till Gummifabriken för Tobias, men tanken är att han ska vara på plats på nya jobbet på heltid inom ett par, tre månader. Uppdraget innebär att han har övergripande ansvar för verksamheten i Gummifabriken och samordningen och koordinering av de olika delar som ingår i konceptet.


Från militärlivet till skolan

Tobias är yrkesmilitär, utbildad i Skövde, med kaptens grad och han har också jobbat som lärare för yrkesofficerare i Halmstad. 2002 tillbringade han ett halvår i utlandstjänst på en svensk bataljon på 700 man i Kosovo, som ställföreträdande plutonschef på sjukvårdsplutonen.


En mycket lärorik tid, på många sätt.


- Där fick jag verkligen pröva på att vara chef dygnet runt hela veckan, och att ständigt vara ett föredöme. Dessutom skapade det förståelse för dem jag möter i SFI, jag vet lite om hur det kan se ut på platserna där de kommer ifrån, säger han.


Efter Kosovo följde en tid med veckopendling mellan bostaden i Värnamo, där sambon Sara hade jobb, och officerskolan i Halmstad. När det blev dags för första barnet tyckte familjen att det var läge att bestämma sig för att bo och jobba på en plats. Jobbet som rektor på Värnamos kommunala vuxenutbildning var ledigt, Tobias sökte, och fick det.


”Unikt koncept”

Och nu går han vidare.


- Jag ser fram emot att vara med att utveckla Gummifabrikskonceptet och Värnamo som helhet. Jag tror att Gummifabriken är, och än mer kommer att bli, en viktig motor i Värnamo. Det är ett unikt koncept att samla alla dessa verksamheter under samma tak och utbytet som kommer att ske dem emellan kommer att skapa fina möjligheter för utveckling och nya idéer. Jag är mycket ödmjuk inför detta uppdrag och tror att samverkan och samarbete är enda sättet att förvärkliga tanken med Gummifabriken. Det är inte bara en person som löser uppdraget utan många måste hjälpas åt och vi är många som kommer att tjäna på det i slutändan.


Kommunchefen Ulf Svensson är nöjd med rekryteringen av Tobias som chef för Gummifabriken:


- Vi känner Tobias väl från hans arbete med att bygga upp verksamheten på Vuxenutbildningen, han har lokal förankring och en personlighet som passar för uppdraget, han är strukturerad, analytisk och samarbetsinriktad, säger han.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.