VISA TOPPMENY

Elever skapar konstnärlig gestaltning

Under vecka 22 har Apladalsskolan elevens val och idag var det 25 elever från åk 6-9 som kom till Gummifabriken för kreativ verkstad. Uppdraget gick ut på att skapa en konstnärlig gestaltning med inspiration från Gummifabrikens historik, arkitektur och eller verksamhet.

Först berättade kulturpedagog Cecilia Gustavsson om Gummifabriken, bygget, framtiden och den konstnärliga gestaltningen. Sedan gick de upp i Väveriet, ”det kreativa rummet”, för att få lite information om historiken. Därefter fick eleverna till uppgift att tänka sig att de själva fick uppdraget att göra en konstnärlig gestaltning till Gummifabriken. Utgångspunkten skulle vara att med inspiration från Gummifabriken, något ur historien, arkitekturen eller verksamheterna skapa ett eget konstverk.


Den första uppgiften var att göra en grovskiss på sitt konstverk. Den andra uppgiften var att måla konstverket på väggen i entrén. Eleverna hade många fina tankar och resultatet blev lyckat. Några exempel är bilen som symboliserar verksamheten i Gummifabriken som hela tiden kör på framåt. Blomsterrankan som visar hur Gummifabriken växer och frodas, ut i olika grenar, olika verksamheter, men som ändå sitter ihop och samarbetar. All United visar att Gummifabriken är en plats för alla. Flera tog också fasta på Gummifabrikens historia och målade hockeypuckar, vaskrensare och gummistövlar.


Under torsdagen var det andra gruppen den här veckan med 25 elever som kreerade.


Eleverna hade många fina tankar och resultatet blev lyckat. Några exempel är trädet där grenar växer på ena hållet och på andra sidan växer blommor, det har tagit en ny riktning och blir något annat än det en gång var. Sedan har vi ett gummidäck där det växer blommor, olika verksamheter som växer upp ur det som det en gång var. Eller skorstenen där det bubblar upp gummi som lava och fyrkanter i olika färger som blir större och större, där tänkte sig konstnären att Gummifabriken hela tiden utvecklas och blir större med fler verksamheter. Även ett slags trädform med grenar i olika färger som symboliserar att det är en plats för alla, där alla kan mötas.


Konstverken kommer att sitta uppe i Gummifabrikens entré i ett par veckor, sedan kommer de att finnas på skolan. Välkomna in för att titta!

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.