VISA TOPPMENY

Gummifabrikens vänklass på besök

Den 27 maj var Gummifabrikens vänklass från Enehagens skola på besök för att se hur arbetet med etapp 2 fortskrider. Eleverna som går i åk 2 har följt arbetet och träffat arkitekterna några gånger tidigare. Nu var det ett tag sedan de var här och dags att fortsätta vårt samarbete.


Tillsammans med kulturpedagog Cecilia Gustavsson tittade eleverna på helt färska ritningar över hela Gummifabriken. Det är inte lätt att läsa ritningar och det blev diskussioner om hur man gör ritningar, tex att man ser dem ovanifrån. Hur ritar man tex dörrar och trappor? Bengt Staude, VD för VKIAB, kom och berättade vad en VD gör och svarade på frågor om bygget. Barnen tyckte det var spännande att han bestämmer och hur stort huset blir, som tre fotbollsplaner i 5 våningar!


Barnen fick uppgiften att göra en egen ritning över ”sin gummifabrik”, att använda sin fantasi fritt och lägga in saker som de skulle vilja ha i sitt drömhus som är för alla, men famförallt ur ett barnperspektiv. De gjorde mycket fina ritningar, viktigt var TV-spel, fikarum, toaletter, fotbollsplan och crossbana! Men även biograf, sittplatser och böcker hade en självklar plats i deras byggnader.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.