VISA TOPPMENY

Gymnasielever deltar i workshop med Cecilia Parsberg

”Tiggandets och Givandets röster” Konstnären och doktoranden Cecilia Parsberg undersöker fenomenet tiggeri. Vi bär alla på omedvetna mentala bilder som härrör från värderingar producerade av nationell kultur, strukturer, beslutsprocesser och institutioner men många föreställningar är utbytbara. Att hålla dessa bilder i rörelse är en diskursiv akt. Vad är fördomar och vad är fakta, hur kan tiggandet och givandet förstås och handlingsutrymme skapas?


Den 15 september deltar gymnasielever i en intressant workshop med Cecilia Parsberg samt ett idélabb med pedagogen Ingegeerd Green.


Workshopen inleds med en miniföreläsning av Cecilia Parsberg sedan får eleverna delta i ”tänkarlabb” där de får uppgifter att lösa och reflektera över.


För dig som är intresserad av att delta i workshopen finns det några lediga platser. Ta kontakt med Cecilia Gustavsson för mer information och anmälan. Senast den 10/9.

Arrangeras av Kulturförvaltningen i Värnamo, och NBV.

Datum: 15 september

Tid: Kl. 13.00-16.00

Plats: Väveriet, plan 3 på Gummifabriken i Värnamo


Vid frågor ta kontakt med Cecilia Gustavsson, Kulturpedagog

Kulturförvaltningen via Cecilia.p.gustavsson@varnamo.se

Kalender

Ansvariga


Webb: Adam Bengtsson
Sidinnehåll: Jennie Norberg

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.