VISA TOPPMENY

Tiggandets och givandets röster

Elever från Värnamo folkhögskola deltog under gårdagen i workshop om tiggeri. Konstnären Cecilia Parsberg och pedagogen Ingegerd Green ledde den på ett mycket engagerande sätt och ryckte med sig eleverna som verkligen gick in för uppgifterna.

Workshopen gick ut på att deltagarna skulle ta fram alla tankar och känslor kring tiggeri, man skulle tänka sig in i möten med tiggande EU-medborgare och ta fram vad man tänkte och kände i situationen. Vidare ville ledarna att man skulle tänka längre och fundera på problematiken, konsekvenser och orsaker.

 

Var ligger problematiken? Är det hos tiggarna eller i systemet eller rentav i oss själva? Varför blir vi så provocerade av tiggeri? En tiggare som bara sitter utanför en affär, den personen gör oss ju inget varför tycker vi då att det är så besvärande?

 

Många frågor kom upp och funderingar kring dem, men det är väldigt komplext och kanske ligger lösningen i att vi alla rannsakar oss själva, börjar vi där kan vi arbeta framåt tillsammans.


Aktiviteten arrangerades av Kulturförvaltningen i Värnamo, och NBV.
För ytterligare information, ta kontakt med Cecilia Gustavsson, kulturpedagog.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.