VISA TOPPMENY

Vi välkomnar Anton Axélo och Filip Lundgren

Om två år invigs etapp 2 av Gummifabriken, som bland annat rymmer den livescen som Värnamo i dag saknar. Men vi vill inte vänta så länge utan bjuder redan nu på en försmak av hur det kan komma att låta när Värnamo har sin egen pop- och rockscen. Entrén är gratis. Kulturförvaltningen bjuder och du är välkommen.

ANTON AXÉLO, KOMPAS AV CALLE EKERSTAM
2014 var året som Anton Axélo satte sitt namn på kartan. Men det började redan tidigare än så. Anton Axélo har framfört, skrivit och producerat sin egen musik sedan Sundsvall brann och 2010 släpptes hans andra soloalbum “Lycka i lösvikt”. Albumet gästades av progglegenden Mikael Wiehe och videon till den dåvarande singeln “Stå upp för ditt kvarter” blev veckans hitvarning på ZTV.

Under 2014 hade Anton Axélo ett unikt samarbete med Norsteds bokförlag med ett specialskrivet soundtrack till Cilla & Rolf Börjlinds senaste roman ”Svart gryning”, där singeln ”Trehundrasextiofem” släpptes tillsammans med boken. I december kom sedan singel nummer två, ”Likt förbannat” med en video och klev direkt in på Spotifys playlist över bästa släpp i Norden just nu.

Med sitt unika sound har Anton Axélo blivit ett namn som det dragits hårt i på senaste tiden och i augusti 2015 släpptes nya singeln ”Bara Vatten” och i vinter väntas EP’n ”Dramaten”. I maj 2015 lämnade Anton Axélo sitt gamla skivbolag Warner Music för att signa med PIAS, ett av världens största indiebolag och deras samarbete blir också det första för PIAS i Norden!

Nu välkomnar vi honom hem till Värnamo, där hans musikkarriär en gång startade med gruppen Speakers Corner.

Länkar:
http://www.antonaxelo.se/länk till annan webbplats
https://www.facebook.com/AntonAxelolänk till annan webbplats
https://play.spotify.com/artist/4SXurdEtuHyjB6IgN9ArEhlänk till annan webbplats
https://www.youtube.com/user/antonaxelolänk till annan webbplats

Filip Lundgren

 

FILIP LUNDGREN
Med drygt 30 spelningar under våren och två singlar i bagaget släpper Filip Lundgren den 16 oktober debutalbumet ”Där inget annat finns”, producerat av Magnus ”Kitok” Ekelund och Stefan N. Sundström och ger sig ut på en soloturné över hela Sverige.

Ett album om att söka sin identitet som ung i Norrbotten, brottas med frustrationen av att bo i en liten storstad där alla känner alla och ständigt ha tankarna på att sticka någon annanstans även fast kärleken till hemorten är stor. Med mycket inspiration från den svenska indiepop- och punkscenen har Filip Lundgren hämtat sin spruckna, men drömska ljudbild och kombinerat detta med poppoesi för att berätta sina ärliga och värkande texter.

Länkar:
http://www.filiplundgren.se/länk till annan webbplats
https://www.facebook.com/filiplundgrenofficiallänk till annan webbplats
https://open.spotify.com/track/4jw96w5CaOXSFRxazseK84länk till annan webbplats
https://open.spotify.com/track/7snkhp35BRg2vQ5qpHUYoTlänk till annan webbplats
https://youtu.be/etMMuPigseslänk till annan webbplats

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.