VISA TOPPMENY

Elever från Vux möter Gummifabriken

I en gammal gummifabrik, där det som mest arbetat 900 personer från 22 nationaliteter har vi under förmiddagen gjort en tidsresa med elever som läser svenska som andra språk på vuxenutbildningen. Från cykeldäck och tätningslister har vi tillsammans gått framåt mot nyföretagande, eftergymnasial utbildning, och kultur.

Under resans gång mötte vi Mossleskolans klass 3a som var på besök i Teknikcentret, där klassen arbetade med alligatorer och programmering. Alligatorerna som de byggt med lego skulle de få att röra på sig, och efter lite programmeringen visade de glatt upp sina resultat för oss som besökare.


Vi gjorde stopp hos Campus Värnamo och Värnamo Näringsliv där vi pratade mycket om utbildning och företagande. Sedan tittade vi in i framtiden med kultur, lokaler och nya verksamheter som tillkommer i Gummifabriken 2017 när bygget står klart.

 

Gummifabriken skickar ett stort tack till alla som var på besök idag. Det var oerhört trevligt att få möta er och höra era tankar om huset, och vi hoppas att ni alla är nöjda med förmiddagen!

 

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.