VISA TOPPMENY

Välkommen på lokalt kulturting

Onsdag 11 november kl 17-21 håller vi lokalt kulturting på Gummifabriken. Och vi ser gärna att just du kommer! Sedan flera år tillbaka hålls ett årligt regionalt kulturting i Jönköping. Vi vill föra ned det på lokal nivå och samla alla goda krafter för att utveckla kulturlivet i Värnamo. Därför bjuder vi in alla föreningar, institutioner, företag och privatpersoner som på något sätt arbetar med eller är intresserade av kultur till ett lokalt kulturting i Gummifabriken. Kort sagt: alla är välkomna!

Gummifabriken

Just Gummifabriken kommer att vara i centrum under kvällen. Andra etappen innehåller bland annat ett auditorium för musik, teater och dans, en livescen, en utställningslokal, bibliotek i två våningar med särskilda barn- och ungdomsavdelningar, filmstad med tre salonger, teknikcentrum och en restaurang. Allt detta skapar en utmärkt infrastruktur för kultur, men innehållet måste vi skapa tillsammans.

 

Upplägg och frågeställningar

Kvällen inleds med en kort genomgång av kulturförvaltningens verksamhet, följt av en presentation av Gummifabrikens andra etapp. Här finns också tillfälle att ställa frågor.

Största delen av kvällen ägnas dock åt er, att fånga upp era idéer och funderingar. Under ledning av Gislaveds kulturchef Magnus Jonsson kommer vi att diskutera följande övergripande frågor i mindre grupper och storforum:

  • Hur kan vi utveckla kulturen i Värnamo kommun?
  • Vad vill du se för innehåll i Gummifabriken?
  • Vad kan du eller din förening bidra med till Gummifabriken?

Vad händer sedan?

Idéerna kommer att sammanställas tillsammans med kommentarer hur vi eventuellt går vidare med dem. Förhoppningsvis kan vi bilda fokusgrupper kring vissa frågor med representanter från både föreningsliv och kommun. Resultatet redovisas sedan på nästa års kulturting.

 

När, var, hur, anmälan

Tid: Onsdag 11 november kl 17-21. Det går bra att komma lite senare om du inte kan vara med från början.

Plats: Gislowsalen, Gummifabriken (ingång från baksidan mot järnvägen).

Förtäring: Vi bjuder på kaffe/te och fralla

Moderator: Magnus Jonsson, kulturchef Gislaveds kommun.

 

Anmälan: Mejla till kultur@varnamo.se senast söndag 8 november. Ange särskilt om du har någon allergi.

Frågor: besvaras av kulturchef Lars Alkner lars.k.alkner@varnamo.se, 0370-377604.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.