VISA TOPPMENY

Ösig folkmusik på turné i länet

Höstens sista program i Musikcaféserien är snart på väg ut i länet. Folkmusikgruppen Sotali blandar egna kompositioner med traditionell folkmusik och kombinationen nyckelharpa, mandola/luta och slagverk ger ett härligt sväng. Den 15 november välkomnar vi Sotali till Gummifabriken.

Sotali består av Daniel Petterson på nyckelharpa, Daniel Fredriksson på mandola och luta samt Magnus Lundmark på slagverk. De båda Daniel har spelat tillsammans sedan musikgymnasiet i Skellefteå. Tre sivor har gruppen gett ut, Brand (2002), Virek (2004) och Sotali (2010), och de har spelat på flera av Europas största folkmusikestivaler.

 

Tillsammans med slagverkaren Magnus Lundmark, som även spelar med bland annat Junekvintetten från Smålands Musik & Teater, kommer Petterssons och Fredrikssons ösigare låtar verkligen till sin rätt, och de lugnare får en ny dimension.

 

Namnet Sotali är hämtat från en ordbok för kalixmål och kan användas om någon som inte gör så mycket om dagarna, men också för att beskriva en person som aktivt gör ingenting och står för ett mer zen-likt, kontemplativ lugn. Sotali turnerar i hela länet under november – missa inte deras alldeles egna sound, med både härligt sväng och lugnare toner!

 

TURNÈPLAN

10 nov 19.00 Olsbergs Arena, Eksjö

11 nov 19.00 Kulturhuset Pigalle, Nässjö

12 nov 19.00 Kulturhuset, Sävsjö

15 nov 16.00 Gummifabriken, Värnamo

16 nov 19.00 Missionskyrkan, Vetlanda

17 nov 19.00 Galleri Smedbyn, Huskvarna

18 nov 19.00 Löfstadkyrkan, Tranås

 

KONTAKT

Inger Johansson, producent på 0703-41 02 03, inger.johansson@smot.se eller Anna Holm, 070-593 87 53 anna.holm@smot.se.

 

Smålands Musik & Teater är sedan 2011 etablerade i Kulturhuset Spira, Jönköping. Målet för verksamheten är att verka för ett bra liv i ett attraktivt län, genom att i första hand med egna ensembler producera professionell scenkonst. Varje säsong presenterar vi ett varierat utbud av musik, teater och dans för barn, ungdomar och vuxna i och utanför Jönköpings län. Smålands Musik & Teater har Region Jönköpings län som huvudman.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.