VISA TOPPMENY

Gummifabrikens vänklass illustrerar

Vänklassen från Enehagens skola besökte Gummifabriken för att titta på utställningen av Mattias Olsson. Tillsammans med Mattias och Kulturpedagog Cecilia Gustavsson fick klassen sedan hitta på egna historiier, karaktärer och miljöer, för att skapa sin egen bokillustration.

Mattias Olsson har flera olika sorters illustrationer i utställningen, som består av omslag till barn- och ungdomsböcker. En del är mycket detaljrika, lite läskiga fantasyböcker och en del är en helt annan stil tex till böckerna Minimysterierna, som är mer ”barnvänliga”. Eleverna tyckte bilderna var spännande och att Mattias var superduktig på att teckna!

 

När man gör illustrationer är det viktigt att först göra olika skisser för att komma fram till någon som har rätt uttryck och gör så att det blir lockande att läsa boken. Sedan gör man fram och baksida med plats för titeln högst upp och färglägger.

 

Detta fick även eleverna göra. De fick hitta på en historia, vad boken skulle handla om, hitta på karaktärer och miljöer. Sedan skissade och ritade de, under stor koncentration och med mycket omsorg gjorde de väldigt fina bokillustrationer. Det var allt från skrämmande monster som ”Den unge greve Dracula”, ”Madelins hämnd” och ”Natten med bibliotekarien”, till sport som ”Resan till NHL” och ”Henrik Lundqvist”, samt om djur som ”Djurens äventyr” och ”Stjärnhästen”. Mycket fantasi och skaparglädje! De får sedan göra klart boken på skolan.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.