VISA TOPPMENY

Familjekonsert med Astrid Lindgrens välkända barnmelodier

Som en del av en kort turné stannar Lekstugan till i Värnamo 28/11 och bjuder på två härliga konserter i Gummifabriken. Vänta er vackra melodier, storartade solon, välkända låtar framförda på helt nya sätt. Något som kan uppskattas av alla, gammal som ung.

Lekstugan består av en grupp mycket skickliga musiker som tillsammans skapar magi. Lekstugan tolkar Astrid Lindgrens och Georg Riedels välkända barnmelodier och framför dem i sin egen tappning. Ugångspunkten ligger i jazzspråket och resulterar i improvisationsmusik med hög igenkänninghetsfaktor. En oslagbar kombination som tilltalar lyssnare i alla åldrar.

 

Välkommen till familjekonsert i GummifabrikenPDF den 28 november.

Det bjuds också på glögg, saft och pepparkakor.
Ett kostnadsfritt evenemang som arrangeras av Kulturförvaltningen.

 

Program:

13:00 - Familjevisning av huset, ledd av Kulturchef Lars Alkner
14:00 - Spelning med Lekstugan, välkända barnmelodier

15:00 - Familjevisning av huset, ledd av Kulturchef Lars Alkner

16:00 - Spelning med Lekstugan, välkända barnmelodier

 

Bandmedlemmarna kommer från spridda delar av landet. Norrköping, Göteborg, Linköping, Abbekås, Rydaholm. Knutpunkten ligger i Skurups Folkhögskola i Skåne där alla studerar på den välansedda jazzlinjen och tillsammans har bildat Lekstugan.

 

Gruppen består av:

Sång - Emil Fredberg

Bas - Jon Henriksson

Saxofon - Hannes N. Bennich

Trummor - Edvin Fridolfsson

Gitarr - David Johannesson

Piano - John Elmquist

 

Välkommen hem säger vi även till bandmedlem John Elmquist som är uppvuxen i Kolvarp utanför Rydaholm. Har spelat piano sedan han var liten och då framför allt klassiskt. Har efter gymnasiet sedan spenderat ett par på att jazzstudier samt ett år på universitetet, men går nu på Skurups Folkhögskola.

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.